The Oldtimers Blues

  • Datering van de gebeurtenis: 1960 - 1995

 

Vijf en veertig jaar geleden, in 1964, werd in Tilburg de band "The Oldtimers" opgericht. Initiatiefnemer en jarenlang leider van de band was Alex Cools, een ras-Tilburger, thans 79 jaar oud en wonend in d'n Udenhout. Daarvoor maakte Alex al deel uit van een Tilburgse muzikale groep die optrad onder de naam "The United Musicals".

Behalve als entertainment-groep op bruiloften en partijen speelden "The Oldtimers" ook Dixieland-muziek en traden in die tijd geregeld op bij o.a. Boerke Mutsaerts en in de Postelse Hoeve. Maar ook bij personeelsfeesten van grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld bij Boskalis en Husqvarna, waren zij meer dan eens van de partij.

Tevens waren zij destijds de initiatiefnemers van "Muziek op zondag" in het Wijkcentrum van 't Zand. De band oogstte steeds veel succes en trad op tot in de negentiger jaren.

Bijgaand een foto van de band, gemaakt in het Wandelpark, met v.l.n.r Cor van Berkel, Carel van Bladel, Loek de Kok (helaas reeds overleden) en Alex Cools. Voorts nog een historische opname van de band, die werd gepresenteerd als de "Oldtimers Blues" met een knipoog naar St. James Infirmary.

Verder maakten nog de volgende heren, korte of langere tijd, deel uit van de band (in alfabetische volgorde): Thijn Bogaers, Maurice van der Kaa, Bert Remie en Jan van Rijthoven.

 

Louis Sparidans

 

Bovenstaand verhaal heb ik gemaakt aan de hand van een gesprek met Alex Cools, over wie ik al eerder op deze site heb verteld onder bijvoeging van het door hem gezongen lied "Ik zie oe daor zô gère liggen, Tilburg, waor 'k geboren ben". Zie en luister aldaar. Bedankt Alex !

 

Media