Gepubliceerd 25-11-2009 11:23 The Oldtimers Blues

  • Datering van de gebeurtenis: 1960 - 1995

 

Vijf en veertig jaar geleden, in 1964, werd in Tilburg de band "The Oldtimers" opgericht. Initiatiefnemer en jarenlang leider van de band was Alex Cools, een ras-Tilburger, thans 79 jaar oud en wonend in d'n Udenhout. Daarvoor maakte Alex al deel uit van een Tilburgse muzikale groep die optrad onder de naam "The United Musicals".

Behalve als entertainment-groep op bruiloften en partijen speelden "The Oldtimers" ook Dixieland-muziek en traden in die tijd geregeld op bij o.a. Boerke Mutsaerts en in de Postelse Hoeve. Maar ook bij personeelsfeesten van grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld bij Boskalis en Husqvarna, waren zij meer dan eens van de partij.

Tevens waren zij destijds de initiatiefnemers van "Muziek op zondag" in het Wijkcentrum van 't Zand. De band oogstte steeds veel succes en trad op tot in de negentiger jaren.

Bijgaand een foto van de band, gemaakt in het Wandelpark, met v.l.n.r Cor van Berkel, Carel van Bladel, Loek de Kok (helaas reeds overleden) en Alex Cools. Voorts nog een historische opname van de band, die werd gepresenteerd als de "Oldtimers Blues" met een knipoog naar St. James Infirmary.

Verder maakten nog de volgende heren, korte of langere tijd, deel uit van de band (in alfabetische volgorde): Thijn Bogaers, Maurice van der Kaa, Bert Remie en Jan van Rijthoven.

 

Louis Sparidans

 

Bovenstaand verhaal heb ik gemaakt aan de hand van een gesprek met Alex Cools, over wie ik al eerder op deze site heb verteld onder bijvoeging van het door hem gezongen lied "Ik zie oe daor zô gère liggen, Tilburg, waor 'k geboren ben". Zie en luister aldaar. Bedankt Alex !

 

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: dixieland-muziek jazz muziek

  •   Louis Sparidans
  •   4    0    0 

Reacties

Louis Sparidans schreef op 21-06-2013 17:10
Mooi gedaan, Dennis!

Niet alleen omdat ik in bovenstaand verhaal naar de 'Oldtimers Blues' heb verwezen, maar ook de blues zélf is het beluisteren meer dan waard!

Fijn dat je het audio-bestand er (weer) aan hebt kunnen toevoegen. Alsook voor de audio-bestanden die (elders) nog volgen.

Hartstikke bedankt!

Dennis Dekker schreef op 21-06-2013 18:07
Graag gedaan Louis!
Ik houd je op de hoogte over de andere fragmenten die nog gaan komen.

Groeten en een goed weekend!
Dennis

Dhr. Henny van Berkel schreef op 28-12-2017 13:26
Louis, geweldig dit weer eens terug te zien!! Mijn vader (Cor van Berkel) leeft nog steeds en is, na een lichte tia, weer "alive and kicking"! Hij woont nog steeds in het centrum van Tilburg en heeft óók deze pagina's gezien. Hij is, gelukkig, weer stilletjes aan begonnen met zijn klarinet. Maar ja, 79!! En begonnen op zijn 17e. We hebben net weer kerstmis met elkaar gevierd!!

Louis Sparidans schreef op 28-12-2017 15:16
Mooi. Wat een toeval.

Niet alleen Alex Cools was op het moment dat ik bovenstaand verhaal schreef 79 jaar, maar nu ook je vader. En nog meer: ik ben dit jaar óók 79 jaar geworden.

Het is fijn dat je vader weer aan het herstellen is en de muziek weer heeft opgepakt. Doe hem de groeten van mij en bedankt voor je reactie, Henny !


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.