Marc-Marie Huijbregts

  • Geboortedatum: 21-12-1964
  • Sterfdatum:

Vlak voor Kerstmis vierde onze bekende Nederlander, Marc-Marie Huijbregts, zijn 46ste verjaardag. Proficiat MM vanuit Tilburg, de stad waar je geboren en getogen bent en die je - zo merken wij hier aan je positieve verhalen en reacties, aan het hart ligt. Geboren in 1964 als zoon van Frans Huijbregts en Toos Huijbregts-Staps in Tilburg.

Na de Josef-Mavo en Havo studeerde MM personeelswerk in Breda. Maar hij zocht al snel zijn geluk in de musicalwereld en begon zijn eerste rol bij de musical Company . Vele rollen volgenden in andere musicals, toneel, opera én televisieseries.

Momenteel gloreert hij in Het Spaanse Schaap op TV als Lucas Blijdtschap.
Die rol had hij ook in de serie 't Schaep met de 5 Pooten in 2006-2007. In 1991 had hij op 27-jarige leeftijd zijn eerste soloprogramma met een liedjesprogramma. De kritieken waren toen niet mals, maar MM bleef doorgaan met zingen en acteren. In 1998 volgde hij bij Raoul Heertje in Amsterdam een presentatiecursus, wat al snel leidde tot de uitnodiging om als 'zichzelf' op het podium van de Comedytrain te gaan staan. Een jaar later won hij de finale van Cameretten met grote overmacht. De juryprijs, persoonlijkheidsprijs én publieksprijs vielen hem ten eer. Dat is niet veel anderen gelukt !

Zijn carriëre als bekende Nederlander ging gestaag door. Met eigen programma's en als vaste tafelgast (meestal op de vrijdagavond) in De Wereld Draait Door van de VARA van Mathijs van Nieuwkerk. Daar onthulde hij in 2009 dat hij al tien jaar een pruik droeg, die hij liefkozend zijn cavia noemde. Wat me daarvan ook is bijgebleven is dat Marc-Marie tot grote verrassing van Mathijs vertelde dat Sinterklaas in Tilburg altijd ... 'op de tafel reed '. Mathijs begreep er niks van, wij Tilburgers echter wel ... In 2004 trouwde MM met Karim Talbi.

MM valt op door zijn wat hoge, ietwat vrouwelijke stem. Maar hij heeft een geschoolgde counter-tenorstem, wat niet vaak voorkomt. Zeker niet bij cabateriers en acteurs. Zijn zang speelt momenteel een belangrijke rol in de TV-serie Het Spaanse Schaap.

met dank aan de bron: wikipedia - foto: website