Vergane glorie op de Heuvel

  • Datering van de gebeurtenis: circa 1960 - 2012

Eind jaren 50, begin jaren 60 verschenen er verschillende Chinese restaurants in Tilburg, verspreid door de stad. Denk ook aan China Garden, Lotus en Kota Radja, allemaal op de Heuvel.

'Even een chineesje halen ? '

Van Kota Radja vond ik een mooie ansichtkaart uit 1977, waarop zowel het extrieur als het interieur staat afgebeeld. Misschien gebruikten ze die als 'promotiemateriaal, of wellicht konden bezoekers van buiten Tilburg aan het thuisfront een mooi zwart-wit kaartje sturen.

In 1967 was nog een grote brand, waarvan het archief Tilburg ook nog een foto heeft bewaard. Jaren lang was dit restaurant bekend en zeer in trek. In het weekend zat het er propvol, bij voorkeur moest je reserveren. Er kwam zelfs een aparte ingang (links op foto 3) voor het afhalen van 'chinees'. Maar al enkele jaren staat het grote pand leeg, vlak naast de Midi.

Begin 2012 kwamen de plannen naar buiten om het gebouw te slopen voor een uitbreiding van het Veemarkt-kwartier. De ramen werden dicht geplakt. In februari 2012 stond Chinees Restarant Kota Radja er zo bij. Vergane glorie.

Foto 1, 2: RAT
Foto 3, 4: Mieke-Nelie vd Heijden

Tilburg Wiki:

Media