Tilburg op een postzegel

Tilburgse postzegel uit 2009 :

Eerder schreef ik al eens ‘un stukske’ over een ‘Tilburgse’ postzegel omstreeks 1860, waarop koning Willem III nog stond afgebeeld. Een zeldzame postzegel, met als bijzonderheid een duidelijk zichtbare Tilburgse stempel van zo’n 150 jaar geleden.

Vorige week werd ik er op geattendeerd dat in 2009, bij het 200-jarig bestaan van Tilburg als stad, er door TNT-Post een speciale postzegel is uitgebracht met betrekking tot Tilburg.

Ik wist het (nog) niet, maar waarschijnlijk komt dat omdat ik niet in Tilburg woon en misschien (?) is ie ook wel niet in het hele land te koop aangeboden.

Ik kreeg de zegel toegestuurd als een onscherpe afbeelding met de mededeling erbij dat een scherpe afbeelding door TNT-Post verboden is vanwege het risico op mogelijk misbruik.

Ik plaats de afbeelding hiernaast, alsook een ‘verminkte’ (ofschoon wel een scherpere) afbeelding zoals die door TNT-Post zelf werd verspreid.

Hoe kan het ook anders (?), de postzegel verwijst naar ‘de grootste kermis van Nederland’ maar ook de Stadsheer wordt erop afgebeeld.

Voorts linksboven een spinnenwiel als herinnering aan het textielverleden van Tilburg.

Louis Sparidans

Media